Do 31 maja 2025 roku na kod rabatowy INTUMI30 otrzymasz 30 zł zniżki !

Masło vs Margaryna – co lepiej wybierać?

Margaryna miękka, dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i fitosteroli, jest lepszym wyborem od masła, które zawiera więcej nasyconych kwasów tłuszczowych i może podnosić poziom LDL.

Link do artykułu blogowego - kliknij tutaj!

1 / 12

Jakie kwasy tłuszczowe dominują w maśle?

2 / 12

Dlaczego nasycone kwasy tłuszczowe w diecie są niezalecane w dużych ilościach?

3 / 12

Ile procent kwasów tłuszczowych typu trans znajduje się w maśle?

4 / 12

Jaka forma margaryny zawiera najmniej kwasów tłuszczowych trans?

5 / 12

Co jest najlepszym rozwiązaniem w diecie, jeśli chodzi o smarowanie pieczywa?

6 / 12

Jakie tłuszcze są rekomendowane w diecie?

7 / 12

Co może powodować nadmierne spożycie masła?

8 / 12

Jakie jest zalecenie dotyczące spożycia masła w diecie?

9 / 12

Jakie składniki zawiera margaryna miękka, które korzystnie wpływają na zdrowie?

10 / 12

Jak margaryna miękka wpływa na ryzyko zawału serca w porównaniu do masła?

11 / 12

Co jest główną różnicą między margaryną twardą a miękką?

12 / 12

Jakie korzyści zdrowotne ma margaryna miękka?

Twój wynik to

Średni wynik to 58%

0%